Gunilla Torstendahl

Jag föddes 1944 i Stockholm, där jag växte upp och bodde i 63 år.

I ärlighetens namn bodde jag och min familj i Botkyrka sedan 1971, men det är dock Storstockholm och tunnelbanan gick dit.

Stockholm är en vacker stad med ett stort utbud av både kultur och natur. Jag tycker mycket om Stockholm och åker dit flera gånger om året. Vår äldsta dotter med familj bor där.

2007 flyttade jag och min man till Riseberga där vår mellandotter med familj bor. Att bo där, har gett mig nya insikter och kunskaper om de problem som finns på landsbygden. Där har jag lärt mig tycka om ett nytt landskap med mer jordbruksmark, hagar, skogsvägar att rida på och Bandsjön att bada i.

Vår yngste, en son, bor i Göteborg med sin familj. Alla somrar har jag tillbringat i Ljungskile/Lyckorna norr om Göteborg. Gillar havet o klippor

Vad gäller arbetslivet har jag under 40 år arbetat inom socialtjänsten på olika sätt.

Framför allt har jag arbetat som socialsekreterare och familjehemssekreterare. Jag trivdes bra med detta och hade turen att kunna och få arbeta fram till och med våren 2017, då jag fyllde 73 år. De oräkneliga möten med människors olika livsöden jag haft har verkligen många gånger gjort, att jag velat kunna förändra förutsättningarna för att underlätta tillvaron för många.

Under tiden i Botkyrka var jag engagerad i kommunalpolitiken. Jag satt under många år i flera nämnder och styrelser för dåvarande Folkpartiet. Alla frågor i samhället hänger på olika sätt ihop men min tyngdpunkt låg på sociala, skol och fritidsfrågor. Jag hoppas nu kunna fortsätta engagera mig i dessa och även nya frågor.

För övrigt tycker jag om att vara ute i skogen med våra islandshästar, att gå på gym, att läsa, att hjälpa till i Röda Korsets secondhandbutik Kupan i Klippan att…….. Ja det finns ju en hel del att göra även efter pensioneringen har jag upptäckt.