Helena Dådring

Jag heter Helena Dådring och jag föddes 1966 i ett soligt Gällivare. Snön gnistrande på Dundret, vattnet i älven hade precis börjat porla och de första fåglarna kvittrade ”Nu är det vår…” Månaden var juni . . .
Vem är då jag… Jo, jag är en stolt same och svensk som har ett stort intresse för människor i kombination med att jag vill vara delaktig i förändringsprocesser.

Att engagera sig inom politiken blev för mig naturligt när barnen började i skolan. Det fanns så mycket jag vill ändra på . . . Genom politiken fick jag möjlighet att påverka och förbättra situationen för många fler än bara mig själv och min familj.

Jag gillar siffror!
Sedan drygt 15 år tillbaka är jag egen företagare.
Företaget har tre delar: Ekonom & personal, Samisk kultur och utbildning ledarskap & pedagogik.

Företaget heter Háledit, som betyder flyga på lulesamiska.
Någon sa: Hemligheten med att flyga är att kasta sig mot marken och missa…
Med andra ord – Att våga förlora fotfästet, är oftast vad som behövs för att få en utvecklande förändring…
För att vi ska få se en förändring inom politiken är det viktigt att ”Våga”. . . Våga lyssna, våga fråga, våga ta beslut . . .

Mina hjärtefrågor är barnomsorg där jag anser att valfrihet om vilken barnomsorg som är lämpligast ska avgöras av vårdnadshavarna. Endast de kan få ihop livspusslet på ett bra sätt för familjen och barnen. Dagbarnvårdarna är ett viktigt komplement till övrig barnomsorg.
Även inom äldreomsorgen ska det finnas valfrihet. På ålderns höst ska behoven styra och inte ålder eller budget. Allt från eget boende med mer eller mindre service, till gemensamma boenden med mer eller mindre service ska vara en valmöjlighet.

Familjesituation: 21 år som gift med Kenneth vilket bland annat har lett till två barn (16 och 20 år). Vi bor på en liten gård utanför Ljungbyhed med får, hundar och några stallkatter.

Mina största intressen: Natur, kultur och föreningslivet. Allt i samverkan med min familj.

Mina mest positiva egenskaper: Initiativkraftig, flexibel, ”lösningsfinnare” och stresstålig.

Mitt måtto är: Lev här & nu och jobba för framtiden.

-Tänkvärt! Även ett litet frö kan bli någonting stort!