Det står lite still inom politiken . . .

Ett första kommunfullmäktige efter valet 9 september är avklarat. Mötet valde ett nytt KF- presidium enl. följande: Ordförande Gunilla Svensson (S), 1:e vice. ordf. Tonny Svensson (M) och 2:e vice ordf. Jonas Luckmann (SD). Kommunen fick ett nytt styre bestående av Socialdemokraterna, Moderaterna och Centern, som med 20 mandat av 41 ska styra kommunen.
Övriga förtroendeuppdrag kommer troligen väljas i december och träder i kraft 2019. Som det ser ut idag kommer nämndernas ledamöter komma från det styrande blocket (S, M, C) och Sverigedemokraterna. I kommunstyrelsen kommer S, M, C, SD och KD ta plats. Vad gäller nämnder och kommunstyrelsen så är det preliminära uppgifter och som sannolikt kommer justeras en aning.
I början av december ska den av kommunfullmäktige valda valberedningen träffas och förhoppningsvis vet vi mer om framtiden efter det mötet. Den valberedningen består av representanter från samtliga partier.
Jonas Luckmann (SD), Valberedningens vice ordf.
Ersättare: Christina Petersson (SD)
Johan Petersson (S)
Ersättare: Rune Persson (S)
Hans-Bertil Sinclair (M), Valberedningens ordf.
Ersättare: Bengt Svensson (M)
Johanna Andesson (C)
Ersättare: Christer Johansson (C)
Robert Larsson (KD)
Ersättare: Bodil Andersson (KD)
Helena Dådring (VF)
Ersättare: Bertil Larsson (VF)
Lena Mäkelä (V)
Ersättare: Vakant (V)
Tommy Cedervall (L)
Ersättare: Irene Dahl (L)
Jörgen Berknäs (MP)
Ersättare: Cecilia Örnemark (MP)

Vad som händer inom respektive parti är svårt att veta, men inom Socialdemokraterna verkar det hända saker . . . Nuvarande kommunalråd Kerstin Person avsade sig sitt uppdrag i kommunfullmäktige med endast 2 möten kvar. På www.hd.se/klippan finns det mer att läsa om detta. Personligen tycker jag detta är mer än tråkigt. Jag har inte alltid haft samma åsikt som Kerstin, men jag har upplevt henne som en ärlig och rak person som inte har haft en dold agenda som gör att hon ändrat åsikt eller agerande efter beslut. Eloge till henne för detta! Tyvärr finns det allt för många politiker som inte står upp för sina åsikter, beslut och som vänder kappan efter vinden . . .

Vad händer då inom Vår Framtid – Klippan?
Jo vi har haft ett par styrelsemöten där vi börjat planera för framtiden och hur vi ska synas och höras. Vi lever efter principen ”Syns man inte – så finns man inte”. Då tiden för allt för många är en bristvara har vi behövt prioritera.

  • Iordningställa vår nya lokal, Storgatan 1 A, Ljungbyhed. Medlemsmöte och inflyttningsfest kommer gå av stapel under december. Vi kommer även vara på plats utanför & i lokalen på Julskyltningen i Ljungbyhed (2018-12-08)
  • Till lokalen behöver vi möbler och annat smått och gått. Har du någonting som du vill skänka så tar vi tacksamt emot. Allt från kaffekopp till soffa är välkommen. Hör av er till mig så förmedlar jag det vidare.
  • Medlemsvärvning!!! Just nu pågår en tävling där den som värvar flest medlemmar vinner. Värvningen är enkel. Ny medlem swischar eller betalar in på Bankgirot 100:- och anger sitt namn, e-postadress och vem som värvat. Eller så hör du av dig till mig och får ett medlemsblock och tar emot medlemsavg. kontant. Mer info om tävlingen kommer under nästa vecka.
  • Motioner till Kommunfullmäktige: Då vi inte sitter i det styrande blocket är ett av våra redskap att skriva motioner. Motioner som sedan ska leda till att starta processer utifrån vårt valprogram och där vår förhoppning är att dessa i slutänden antas av kommunfullmäktige och blir verklighet.
    Redan vid nästa kommunfullmäktigemöte 2018-11-27 kommer vi lämna in Vår Framtid – Klippans första motioner – Historiskt ögonblick 😊.
  • Kontakt mellan medborgare och kommun: Vi försöker lyssna in kommuninvånarnas behov både i stort och smått. Till exempel: Jag blev uppringd av en medlem som berättade om parkeringsproblematik som bland annat påverkar blåljuspersonalens arbetssituation. Kommunen lyssnade/förstod inte problemet som pågått minst ett år. Denna gång hade jag möjlighet att ringa kommunen och följa upp/trycka på ”Varför nonchaleras parkeringsproblematiken och arbetssituationen för blåljuspersonal? ”.
    Jag hoppas att det samtalet ska leda till ett steg närmare en lösning. Att hindra blåljuspersonalens arbete genom att bilar är parkerade mer än tokigt är inte acceptabelt. Det samma gäller så klart också när bilar parkeras så att arbetssituationen för tex renhållningsarbeten påverkas negativt.

Det var nog allt för stunden. Ses vi inte förr så ses vi kanske på Julskyltningen, Ljungbyhed den 8 dec mellan kl. 13.00 -17.00

Ha en fortsatt skön höst //
Helena Dådring, ordf. Vår Framtid – Klippan