Fullmäktige 2021-04-26 . . .

. . . och första KF sedan mars i fjol, undantaget ett möte, som Vår Framtid har ledamöter fysiskt med på plats.
70% av Sveriges kommuner har gått över till helt eller delvis digitala möten. Men inte Klippan. Här tvingar vi istället 41 ledamöter tillsammans med ett par tjänstemän och några ljudtekniker att träffas i en och samma lokal. Människor som inte träffas annars utan har sina egna bubblor där de brukar hålla sig i. Vill minnas att jag hört att man ska stanna i sina bubblor, inte umgås med andra än de i sin bubbla samt undvika större samlingar. Vi gör alltså precis raka motsatsen. Nä, bitter är jag inte . . . men otroligt besviken på att vi inte kan prestera bättre än så här.

Hur som helst så hade vi denna gång två representanter från Vår Framtid. Om ni inte tittade på direktsändningen på nätet, så gå gärna in nu i efterhand och kolla. Ni kommer då att se vilket parti som är det tydligaste oppositionspartiet. Utan tvekan, så var det Vår Framtid som syntes flest gånger i talarstolen och hade de flesta synpunkterna och frågeställningarna. Som oppositionsparti har man ett viktigt uppdrag . . . att ifrågasätta och lite grann ”jaga” de styrande partierna. Utan en stark opposition blir styret gärna lite tamt och de redan djupa hjulspåren blir än djupare. Kommunens utvecklig går i träda och någonstans där, befinner vi oss idag. Som ett väldigt litet parti utan insikt i varken styrelser eller nämnder, har vi väldigt liten möjlighet att få någon större effekt på vårt oppositionsarbete. Och med övriga partier i opposition som gått i ide, händer just inte mycket. SD har tveklöst det största ansvaret för oppositionsuppdraget och är lika tveklöst det parti som gör minst . . . tillsammans med MP får man nog säga för ordningen skull.

Nu stundar inom kort en valrörelse. Det första mötet på denna resa börjar nu på lördag den 1:a maj då vi i beredningsgruppen ska träffas. Så kavla upp ärmarna, var med på våra möten och var redo för en stundande och fantastiskt spännande valrörelse. Jag är redo! Är du?