Ingen Dådring på M:s vallista – vill starta egen lobbyförening

hd.se/klippan
Hanna Pilhage Rahlén

Klippanmoderaterna rör om i laguppställningen inför höstens val. Det tidigare förstanamnet Kenneth Dådring står inte med och förre ordföranden Hans-Bertil Sinclair klättrar upp i topp.

– Jag har känt mer och mer att politiken lokalt kört i taket. Partifärgen begränsar våra beslut och framåtandan i kommunen. Bara för att ett parti med annan färg lagt ett förslag måste vi rösta emot det, säger Kenneth Dådring.
Istället kommer han starta en förening för att påverka kommunens politiker.
– Blir besvärad av alla partier som är knutna till ett parti i riksdagen. Då kan man inte lösa frågor på lokal nivå. Syftet med föreningen är att påverka politiken i brett, vi får se hur vi ska göra det.
Att föreningen kan utvecklas till att bli ett lokalt parti är inget han utesluter – men det är i så fall upp till föreningens medlemmar.
– En naturlig följd blir att det kan bli ett lokalt parti. Föreningen kommer heta Vår framtid och detta kommer hända mycket snart, säger Kenneth Dådring.

Helena Dådring satsar på sina andra politiska engagemang.
För Helena Dådring handlar det primärt om att politiken blivit för svårjobbad på det lokala planet. Men hon stannar i Moderaterna, dels i förbundsstyrelsen och dels som kandidat till riksdagen.
– Jag vill göra skillnad och kunna möta väljare och säga att jag gjort mitt bästa. Nu tar det för mycket energi. Men jag kommer engagera mig och kan inte låta bli att ha en åsikt. Sitter kvar i kommunfullmäktige och lämnar väl in motioner tills mandatperioden är över, säger hon.

När Hans-Bertil Sinclair nu är partiets förstanamn var det dags att lämna över ordförandeklubban efter 15 år till Tonny Svensson, som står på fjärde plats på listan. På andra plats står Ellinor Varady följd av Magnus Jorsell.