Min mening: ”Katastrof två av två möjliga”

Min mening: ”Katastrof två av två möjliga”
HD/NST – Klippan 180602

hd.se/klippan

Kenneth Dådring från det nya partiet Vår framtid Klippan ger sig in i debatten kring kyld mat och inhandlingshjälp i kommunen. En reaktion efter att insändaren ”Nu börjar det att spåra ur” publicerades på hd.se 31 maj 2018.

Svar till ”Nu börjar det att spåra ur”
Jag kan inget annat än hålla med och nu inte bara börjar det spåra ut, utan det har spårat ur. En enig nämnd, det vill säga alla de representerade partierna, var för förslaget om kyld mat.
Samtidigt verkar det som om alla brukare, alla medborgare och i stort sett alla politiker som man pratar med är emot. Ja då får man nog påstå att det spårat ut rejält. Jag har sagt det förr och säger det igen: Var tog det sunda förnuftet vägen? I det här fallet behövs det faktiskt inte mer än så.
”Felfunktionerna” var egentligen alldeles för många för att denna mathantering skulle sjösättas. Är det rimligt att ställa kravet på ett par som har matutkörning att de ska förvara 14 matlådor i sitt kylskåp? Givetvis inte, tycker jag. Men svaret som levererades då frågan kom upp var: ”De kan ju alltid köpa ytterligare ett kylskåp”. Och så ska det såklart inte behöva vara.
Själv skulle jag aldrig äta mat som jag haft i kylen en vecka. Men på frågan hur detta nu kan fungera, blev svaret något i stil med att det var en speciell tillverkningsprocedur som möjliggör detta. Men det var mycket viktigt att se till att temperaturen i kylskåpet höll sig helt korrekt. Funderar på om jag själv har helt rätt temperatur i mitt kylskåp?

Till detta kommer en upphandling av varor som i realiteten helt exkluderar våra egna lokala företrädare, vilket i sammanhanget är katastrof två av två möjliga.
Låt det sunda förnuftet råda!

Kenneth Dådring
VÅR FRAMTID – Klippan