Min mening / Svar till Johan Peterson (S)

www.hd.se/klippan 18-08-28

Klippanpolitiker står på vallista för två olika partier
Som namn nummer 33 för Socialdemokraterna och nummer tre för det nya lokala partiet Vår framtid Klippan står samma person – Thomas Thorné. Anledningen: En sen ändring.

Så skriver Hanna Pilhage Rahlén på hd.se/klippan och Johan Peterson, ordförande S i Klippan svarar varför det är så . . .
Klicka och läs hela artikeln. . . .

VÅR FRAMTID – Klippan har skickat in ett svar du vi tycker att Johan Petersons kommentar är lite svårbegriplig . . .

Svar till Johan Petersons kommentar om att Socialdemokraterna i Klippan valt att låta Thomas Thorné stå kvar på deras lista trots att han dragit tillbaka sin kandidatur och samtycke.

Johan Peterson säger  – Han meddelade oss så sent att det var helt omöjligt att ändra. Det skulle kosta oss så kopiöst mycket att trycka om valsedlarna. Det är olyckligt, det hade han kunnat komma med tidigare.

1. Trots att man sent drar tillbaka sin kandidatur så är det inte omöjligt att ändra. En lista kan ändras i stort sett ända fram till den 7 sep.
2. Att det skulle kosta kopiöst mycket att trycka nya valsedlar är så klart en definition av vad ”kopiöst mycket” är.
Lite fakta:
Partier som är representerade i kommunfullmäktige får gratis valsedlar. Vill man beställa fler valsedlar eller nya så kostar det 47 kr per 1 000 valsedlar. Det vill säga, beställer man 10 000 valsedlar så är kostnaden 470 kr. Ev. kan en grundkostnad på 750 kr tillkomma.
Totalt skulle det kosta 1 220 kr att göra ett omtryck i svart och lite dyrare om man vill ha färg (1 990 kr).
S i Klippan har 15 mandat och får 165 000 kr årligen i kommunalt partistöd. Totalt 660 000 kr för hela mandatperioden. Att de anser att 1 220 kr (1 990 kr färg) är en KOPIÖST stor KOSTNAD har jag lite svårt att förstå.

Med detta skrivet kan jag inte annat än undra vad den VERKLIGA ANLEDNINGEN är till att S i Klippan valt att låta en avhoppare stå kvar på deras valsedel . . .
Som väljare blir jag ”lurad” om jag på deras valsedel kryssar Thomas Thorné. Min röst blir ogiltig och kommer inte räknas i kommunvalet.

Helena Dådring // VÅR FRAMTID – KLIPPAN