Min Mening / Svar till Lars Johan Forsberg (C)

Den 14 aug skrev Lars Johan Forsberg ”Min mening” på hd.se angående VÅR FRAMTID – Klippans förslag om att sälja ut 49 % av kommunens bostadsföretag Treklövern, som han inte tyckte var en bra idé.
”- Skulle vi sälja ut våra egna lägenheter till annan aktör och lämna våra hyresgäster? Det är inget alternativ. Detta innebär inte att kommunen skulle få massor med likvider att spendera.
Det är lika självklart att vår kommun skall säkerställa att de som vill bo i här skall ha den möjligheten. De äldre som vill bo kvar här efter sålt sitt hus. De som är unga och skall flytta hemifrån första gången. De som är anställda på våra lokala företag behöver också boende.”
Klicka här för att läsa hela inlägget

Ett svar är skickat till hd.se/klippan

Min mening /Svar till Lars Johan Forsberg (C)

Vet inte riktigt om jag misstolkar dig eller om du misstolkat vad VÅR FRAMTID – KLIPPAN menar . . . Så här kommer ett förtydligande.

Det stämmer att VÅR FRAMTID – KLIPPAN vill sälja ut 49 % av kommunens bostadsföretag Treklövern. Det är 49 % av aktierna som ska säljas ut. Alltså inte fastigheter eller bostäder.
De som idag bor i Treklöverns bostäder påverkar alltså inte av denna försäljning utan kan tryggt bo kvar hos Treklövern.

Försäljningen innebär att Klippans kommun äger majoriteten av aktierna, 51 %. I praktiken innebär det en köpeskilling till kommunen som enligt VÅR FRAMTID -KLIPPAN ska användas till barn- och äldreomsorgen. Se vårt valprogram.
De kommande vinster och ev. förluster i Treklövern kommer efter försäljningen delas mellan ägarna till företaget.

Med stor sannolikhet kommer Treklöverns styrelsesammansättning att förändras, eftersom de nya delägarna säkert vill ha plats i styrelsen.

Så ni som är oroliga för att era bostäder ska säljas till andra aktörer – Var inte oroliga, för det är försäljning av aktier vi menar. När det blir fler delägare i ett företag brukar det ofta också medföra att nya friska medel tillskjuts och det blir ett uppsving för företaget.

Lars Johan Forsberg och andra som vill veta mer om vår tanke – Kontakta oss gärna så berättar vi mer.

Helena Dådring // Ordförande VÅR FRAMTID – KLIPPAN