Påsktankar

Vänner!

Det är besvärliga tider för oss alla! Alla har vi i det som vi idag kallar för vardag, utmaningar vi inte trodde vi någonsin skulle behöva utsättas för. Ingen dag är den andra lik och vi ställs hela tiden inför nya och svåra situationer. Vi kommer alla att ha med oss många mörka och dystra erfarenheter när detta är över.

Men oavsett hur tungt det kan kännas, oavsett hur mörkt det kan tyckas, så går solen alltid upp imorgon.


Om vi bara konstaterar att vi har en ny situation att förhålla oss till och samtidigt fokusera på de små guldkornen och de positiva saker som faktiskt alltid finns runt omkring, så blir också vår situation lite enklare att hantera. De små guldkornen blir snabbt till en guldklimp och vi kan åter se hur fantastisk vår värld och vårt liv trots allt är. Fånga guldkorn varje dag. Låt inget slippa förbi, utan se till att sätt guldkant på varje dag. Och skulle du inte se några guldkorn så leta . . . för de finns nämligen där hela tiden.

Alla kriser vi går igenom, går vi på något sätt stärkta ur. Ibland kan det vara svårt att tänka så, när vi är mitt uppe i krisen. Men det är faktiskt så det är. Vi kommer att ha massvis av olika och nya erfarenheter med oss när detta blåst förbi. Och bland annat erfarenheter och kunskaper är något som i förlängningen gör oss till bättre människor. Ju mer vi har av dessa båda, ju bättre för oss!!!

Jag vill med dessa rader försöka skicka med lite positiva tankar och en uppmaning till er alla: Var rädda om er, ta hand om varandra och hjälps åt att fånga guldkornen istället för påskharen i år!!!

Glad Påsk!!!

Kenneth Dådring, Gruppledare