Vems sunda förnuft. . .

Idag kunde man på hd.se/klippan läsa ” Vems sunda förnuft röstar jag på?
Får börja med att TACKA för frågan – TACK!!! Jag som trodde att det var tydligt vad VÅR FRAMTID – Klippan stod för, men tydligen är det inte lika tydligt för alla.
Svaret på frågan är: Klippans medborgare! Det är medborgarna i Klippan som har sunt förnuft.

Klicka för att läsa Min mening om sunt förnuft

Gunilla Svensson (S) och Socialnämndens ordförande hade samma fråga ”Vems sunda förnuft? ”Gunilla konstaterade att vi har olika sunt förnuft och vems är det då som gäller . . . Konstig fråga i ett demokratiskt samhälle?!?
Det är ju ingen tävling om VEM som har bästa sunda förnuft. Olikheter är det som utvecklar bra lösningar. Att kunna se problem med olika glasögon är det som gör att man kan arbeta lösningsfokuserat och komma fram till det bästa lösningarna för så många som möjligt. Det är inte svart eller vitt och sanningen ligger absolut inte i en persons värderingar och erfarenheter. Vi är olika och just därför är det sunda förnuftet så viktigt och inte en tävling om VEM som har mest sunt förnuft.
En annan högt uppsatt politiker för S konstaterade att sunt förnuft kan bli rätt i 9 av 10 fall, så därför ska vi inte använda det sunda förnuftet. Hur tänker man där?!?

Jag brukar säga att politik är som ett äktenskap – Man tycker inte lika, men man ska arbeta lösningsfokuserat för sin familj (medborgarnas) bästa.

Lite kul var också att i HD läsa ”det kanske är familjen Dådrings sunda som gäller??? ”
De som känner oss kan intyga att vi inte är stöpta i samma form och att våra olikheter skapar många diskussioner. Genom diskussioner och sunt förnuft kommer vi dock överens. Aningen att vi inte är överens eller att vi tycker lika 😊
Så för att lugna ”Väljare med ”sunt förnuft” Du behöver inte oroa dig att familjen Dådring kommer styra. VÅR FRAMTID – Klippan har medlemmar med mycket sunda förnuft. Vi kommer att diskutera oss fram till ett ställningstagande utifrån våra erfarenheter och värderingar.

Vad gäller att partiet saknar ideologi så stämmer det, men man skulle också kunna säga att det inte stämmer. I vårt valprogram har vi skrivit ner vår viljeinriktning och vilka idéer partiet står för. Dessa är framtagna på två medlemsmöten. Valprogrammet hittar ni på vår hemsida www.varframtid.com
Vad vi motsätter oss är de etablerade partiernas ideologier som fungerar på riksnivå, men inte på lokal nivå. Dessa ideologier är tyvärr stora bromsklossar. Som lokalpolitiker anser vi att det är frågor som rör Klippan som ska lyftas och beslutas. Besluten ska vara tagna utifrån de behov och förutsättningar som finns i Klippan och inte i Stockholm eller ett Sverigesnitt.

Det har hänt så många gånger under innevarande mandatperiod att kommunfullmäktigepolitiker efter mötet kommit fram och sagt ” Jättebra det ni sa, precis så tycker jag också, men ni vet hur det är . . .”
De är styrda av en partipiska, ideologier och sitt riksparti som gör att de inte kan besluta efter Klippans behov de förutsättningar som vi har här. Tyvärr!!!

En röst på VÅR FRAMTID – KLIIPAN
är en först för sunt förnuft och Klippans behov.

Helena Dådring // VÅR FRAMTID – Klippan